İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Ahmet Kabaklı İlkokulu

"Little Poets" Küçük Şairler

Yazınsal metin türlerinden olan şiirden yararlanarak öğrencilerin okuma-anlama becerilerini geliştirmeyi, şiir okumanın çocukların duygusal öğrenmelerine katkı sağlarken yaratıcılıklarını kullanarak şiir yazabilme becerilerine katkı sağlamayı, okuma alışkanlığı kazanmalarını, okumada anlamayı etkin hale getirip , anladıklarını sanat türlerini kullanarak ifade edebilmeyi , web2.0 araçlarını öğrenip kullanarak dijital okur yazarlık becerilerini kazandırmayı proje konumuz olarak belirledik. Çalışmalarımızı sekiz hafta olacak şekilde planladık.

To improve students' reading-comprehension skills by making use of poetry, which is a type of literary text, to contribute to children's emotional learning while reading poetry contributes to their ability to write poetry by using their creativity, to help them gain reading habits, to activate comprehension in reading, to express what they understand using art forms, to learn web2.0 tools and We have determined our project topic to be gaining digital literacy skills using digital literacy skills. We planned our work for eight weeks.

Amaçlar

1) Düzenli kitap okuma alışkanlığı kazanmak.

2) İletişim, iş birliği ve sosyal becerileri geliştirmek.

3) Kelime hazinesi geliştirmek.

4) Kendi şiirini yazmak.

5) Web2.0 araçlarını kullanarak dijital okur yazarlık becerisi kazanmak.

6) Yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmek.

7) Okuyup anladıklarını sanat türleriyle ifade etmek

1) Gaining the habit of reading books regularly.

2) Improving communication, collaboration and social skills.

3) Developing vocabulary.

4) Writing your own poem.

5) To gain digital literacy skills by using Web2.0 tools.

6) Developing creativity and imagination.

7) Expressing what they read and understand through art forms

Expected Results

Projemizin sonunda öğrencilerin teknolojiyi güvenli, verimli ve etkili kullanmayı öğrenmelerini bekliyoruz. İletişim, iş birliği ve sosyal becerilerinin gelişimiyle yaratıcılıklarını kullanarak yazdıkları şiirler ile e-book oluşturulacaktır. Proje içerisinde oluşturdukları çalışmaların sergilendiği sanal sergi yapılacaktır. Öğrencilerin kelime hazineleri gelişecektir.

At the end of our project, we expect students to learn how to use technology safely, efficiently and effectively. An e-book will be created with the poems they write using their creativity and the development of their communication, cooperation and social skills. A virtual exhibition will be held where the works they created within the project will be exhibited. Students' vocabulary will improve.